Je talna obloga narejena iz umetne mase in je odporna na udarce, zaradi česar je obstojneša od laminata in parketa. Primerna je za zelo obremenjene prostore; od stanovanjskih do poslovnih, zdravstvenih objektov. Izbiramo lahko med mnogimi barvami, imitacijami lesa, kamna in betona.

Na dotik je vinil toplejši in prijetnejši kot laminat in je zaradi sestave primernejši tudi za alergike. Primeren za polaganje kjer je prisotno talno gretje (razen pri vrsti s HDF polnilom ni najbolj priporočljivo)

Je enostaven za vzdrževanje, po lasnostih in uporabnosti pa ločimo več vrst:

  • 2mm vinil, ki ga je potrebno lepit(klik) podlago in je najbolj ekonomična izbira

  • 4mm vinil, ki ga ni potrebno lepit (klik), podlaga pa je že lahko manj popolna. Je vodoodporen.

  • 5mm vinil, pod katerim je plast pvcja kar ga naredi izjemno odpornega in stabilnega. Je vodoodporen, najbolj od vseh prenaša talne neravnine, ne preslika ploščic polega tega pa do 200m^2 ne potrebuje nobenih razmakov od zida. Prav tako je narejen na klik sistem.

  • 6mm vinil-pluta-vinil, ima plast plute med plastema vinila, kar poskrbi za dodatno izolacijo, vodoopdpornost in je prijeten za hojo. Najlažja izbira za samostojno postavljanje (klik sistem z vrha, plošče se z lahkoto postavljajo tudi posamično)

  • 1cm pluta-HDF-vnil, z dobro izolacijo ampak je manj primeren za alergike